Η Ψίνθος

Μόλις 24χλμ έξω από την πόλη της Ρόδου βρίσκεται η Ψίνθος, ένα μικρό ημιορεινό χωριό φημισμένο για τις φυσικές ομορφιές και το καλό φαγητό. Περιστοιχισμένη από μικρά βουνά και μια υπέροχη καταπράσινη κοιλάδα γεμάτη από αιωνόβια πλατάνια και διάφορα άγρια φυτά είναι ιδανικό μέρος για περιπάτους. Τα τελευταία χρόνια η Ψίνθος έχει καταστεί αγαπημένο μέρος του τοπικού ροδιακού πληθυσμού που την επιλέγει για να γευτεί το καλό ελληνικό φαγητό σε συνδυασμό με μια βόλτα στην όμορφη φύση που περιβάλλει το χωριό. Από την Ψίνθο δεν απέχει μακριά και η διάσημη Κοιλάδα των Πεταλούδων.

Εστιατόριο Ταβέρνα Πηγή Φασούλι
Εστιατόριο Ταβέρνα Πηγή Φασούλι
Εστιατόριο Ταβέρνα Πηγή Φασούλι
Η όμορφη μεγάλη πλατεία του χωριού με τον Ι.Ν Γεννήσεως της Θεοτόκου και τα διάσπαρτα εκκλησάκια του χωριού επίσης προσελκύουν αρκετούς επισκέπτες ντόπιους και ξένους. Ορισμένα από τα εκκλησάκια μάλιστα έχουν μακραίωνη ιστορία όπως το εκκλησάκι της Αγίας Τριάδας, το Ιαματικό της Ψίνθου ή το εκκλησάκι Παρμένι που διασώζονται σε πολύ κατάσταση μέχρι σήμερα. Το όνομα του χωριού παραμένει ένα μικρό μυστήριο και υπάρχουν διάφορες εκδοχές σχετικά με το από που έλαβε την ονομασία του.

Εστιατόριο Ταβέρνα Πηγή Φασούλι
Εστιατόριο Ταβέρνα Πηγή Φασούλι
Εστιατόριο Ταβέρνα Πηγή Φασούλι
Περνώντας μέσα από την κοιλάδα της Ψίνθου μπορεί κανείς να φτάσει ίσως στο ομορφότερο μέρος του χωριού, το Φασούλι της Ψίνθου μια περιοχή με πολύ πράσινο και τρεχούμενα νερά. Στο Φασούλι μπορείτε ακόμα να φτάσετε μέσω του δρόμου που μπαίνει στο χωριό, είτε μέσω του δρόμου από την πλατεία που οδηγεί προς Αρχίπολη. Δείτε την θέση του εστιατορίου Πηγή Φασούλι στον χάρτη της Ψίνθου !