Το Φασούλι της Ψίνθου

Σε ένα από τα ομορφότερα σημεία της κοιλάδας της Ψίνθου που διασχίζει το χωριό, βρίσκεται η περιοχή Φασούλι με τις ομώνυμες πηγές ! Στην σκιά των αιωνόβιων πλατάνων βρίσκονται οι ομώνυμες πηγές ενώ πιο δίπλα ρέει το ρυάκι που μέσω ενός μικρού καταρράχτη το νερό φτάνει στο φράγμα της κοιλάδας όπου ανάμεσα στις καλαμιές και τους άγριους κισσούς μπορεί κανείς να δεί πάπιες ακόμα και χελώνες να κολυμπάνε στο νερό. Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται το μουσείο - ενυδρείο για το ψαράκι Γκιζάνι της Ψίνθου που διασώζεται στην περιοχή. Επίσης το καλοκαίρι στην κοιλάδα μπορείτε να δείτε πεταλούδες Panaxia Quadripunctaria. Όλα τα σημεία είναι επισκέψιμα μέσω ενός πλακόστρωτου μονοπατιού και είναι ιδανικό μέρος για περίπατο μέσα στην όμορφη φύση όλες τις εποχές του χρόνου.

Εστιατόριο Ταβέρνα Πηγή Φασούλι
Εστιατόριο Ταβέρνα Πηγή Φασούλι
Εστιατόριο Ταβέρνα Πηγή Φασούλι
Λόγω των άφθονων νερών, γύρω από την περιοχή καλλιεργούνται εδώ και αιώνες χωράφια και σύμφωνα με μία εκδοχή η περιοχή Φασούλι πήρε το όνομα της κατά τα Βυζαντινά χρόνια από τον κτηματία Φασουλή που είχε εκτάσεις και ζώα στην ευρύτερη περιοχή. Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται η περιοχή Καμάρι της Ψίνθου ενώ για τους πιο τολμηρούς περιπατητές λίγο πιο μακριά, μέσα στην κοιλάδα βρίσκεται η περιοχή Πόρος της Ψίνθου.

Εστιατόριο Ταβέρνα Πηγή Φασούλι
Εστιατόριο Ταβέρνα Πηγή Φασούλι
Εστιατόριο Ταβέρνα Πηγή Φασούλι
Επισκεφθείτε αυτή την περιοχή απαράμιλλου φυσικού κάλους σε κοντινή απόσταση από την πόλη της Ρόδου και συνδυάστε την εξόρμηση σας στην ύπαιθρο και τον περίπατο σας μέσα στην φύση με τα εξαιρετικά παραδοσιακά εδέσματα της ροδίτικης & ελληνικής κουζίνας από το Εστιατόριο Ταβέρνα Πηγή Φασούλι που υπάρχει από το 1994 και προσφέρει ποιοτικό ελληνικό φαγητό όλα αυτά τα χρόνια με μια πληθώρα διακρίσεων !